Nasterea din nou

aaaaaaTermenul acesta de a fi nascut din nou sau de sus sau din Dumnezeu apare cu preponderenta la apostolul iubirii Ioan, cel care la cina cea de taina statea la masa culcat pe sanul lui Isus.

In evanghelia scrisa de acest apostol in capitolul 3 este redata o intamplare din viata Mantuitorului care este vizitat de un om de baza al sinhedriului evreiesc pe nume Nicodim, care este interesat de invatatura Domnului, cu privire la intrarea sau vederea sau mostenirea Imparatiei lui Dumnezeu.

Daca am spus Dumnezeu am spus totul, adica orice lucru, lucrare spirituala autentica, trebuie raportata la Dumnezeu.

Citeste continuarea →

Evanghelia victorioasa!

1 Tesaloniceni 1:5 In adevar(cu adevarat), Evanghelia(vestea buna) noastra v-a fost propovaduita nu numai cu vorbe, ci cu putere, cu Duhul Sfant si cu o mare indrazneala. Binecuvantat sa fi Tu Doamne care ai creat cerurile si pamantul si care ne-ai intocmit si pe noi  si pe deasupra ne-ai si salvat prin credinta in vestea buna a evangheliei! Oare  dragii mei  ce este aceasta evanghelie si de unde vine si ce rol joaca in economia lui Dumnezeu? Citeste continuarea →

De la indoiala la credinta autentica

„Apoi a zis lui Toma: adu-ţi degetul încoace, şi uită-te la mâinile Mele; şi adu-ţi mâna, şi pune-o în coasta Mea; şi nu fi necredincios ci credincios.”

Încă de la începutul evangheliei Ioan abordează tema spinoasă a necredinţei naţionale a evreilor „ A venit la ai Săi şi ai Săi nu L-au primit” (Ioan 1:11).
Capitolul 12 din Ioan se împarte în două părţi:

a) Încheierea lucrării publice a Lui Isus (12:1-36)
Relatarea ungerii de către Maria (12:1-11)
Intrarea triumfală în Ierusalim (12:12-19)
Prezicerea morţii Sale ( 12:20-36) Citeste continuarea →