Apuca viata eterna!

etenral-life-in-heavenDragi cititori al acestui scurt indemn spiritual, la inceput de toate sa marim si sa binecuvantam impreuna pe: Tatal ziditorul cerului si al pamantului, pe Domnul Isus cel care sustine in existenta toata creatia(inclusiv si pe noi), si pe Duhul Sfant mijlocitorul! Amin! Ne vom folosi de cuvintele Mantuitorului relatate de Luca in  C16 v.16: Legea si prorocii au tinut pana la Ioan; de atunci incoace, Evanghelia Imparatiei lui Dumnezeu se propovaduieste; si fiecare , ca sa intre in ea, da navala!     Aici sunt cuvintele celui care ne cunoaste intr-u totul pe fiecare dintre noi in mod personal si de aceea este autorizat ca sa ne si sfatuiasca intr-un mod unic , desavarsit si precis, deci sa luam aminte la finalul versetului care ne atentioneaza ca intrarea in Imparatie nu e posibila daca nu dam navala.

Desigur ca cuvantul acesta nu trebuie luat in sensul ca vom calca in picioare normele de buna vietuire cu semenii si vom deveni niste oameni care ne vedem de interesele propri si nu ne pasa de nimeni si de nimic si asa vom deveni niste mostenitori ai lucrurilor ceresti. Mantuitorul nostru a folosit acest cuvant ca sa ne motiveze  ca nu cumva lenea, nepasarea si incapacitatea de a lupta sa ne  faca sa nu cautam in mod activ, dinamic si statornic lucrurile de sus, de fapt si Duhul prin Pavel ne sfatuieste: Cel neprihanit va trai prin credinta dar, daca da inapoi , sufletul Meu(al Domnului) nu gaseste placere in el(adica in noi)! De aici intelegem ca daca dorim sa fim oameni placuti Domnului intr-o stare de indreptatire trebuie sa avem credinta in lucrarea Domnului de pe cruce care ne da asa mari binecuvantari dar versetul sugereaza si o continua activitate duhovniceasca de inaintare pana la capatul vietii noastre pamantesti deci si in acest mod putem lua cuvintul- navala,folosit de Domnul. Apoi cuvantul acesta sugereaza si renuntare la orice ne-ar impiedica sa ne atingem tinta propusa si anume renuntarea la lume la anturaje lumesti,  renuntarea la orice pacat iar aspectul pozitiv ar fi ca sa dam navala la fapte bune,rugacini,partasia oamenilor fara prihana,citirea cuvantului, posturi,frecventarea bisericii si asa mai departe , intr-un cuvant: pocainta!

Pentru cei care inca nu au ales calea acesta a Domnului, El insusi va invita la viata vesnica, dar va cere sa dati navala in Imparatie cu hotarare fara sa va pese de orice a-ti pierde,lucruri sau oameni sau onoare lumeasca si sa va puneti toata increderea in Domnul Isus care va deveni si Mantuitorul vostru! Domnul sa va dea putere si sa va deschida inima ca Lidiei care si ea a beneficiat de harul Domnului! Iar noi cei care am gustat ce bun este Domnul sa ramaneni tare alipiti de Domnul! Domnul sa ne ajute pe toti! Amin!

Lasă un răspuns