Calauza perfecta la Tatal

„Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.” Ioan capitolul 14 cu versetul 6.

Va salut pe toti cu harul si pacea lui Dumnezeu si doresc ca Domnul sa va binecuvinteze. As vrea sa meditam cateva minute la cuvintele rostite de Domnul Isus intr-un moment de deznadejde al ucenicilor Lui, care l-au urmat in calatoria aceasta terestra aproximativ trei ani si jumatate.
Desi Mantuitorul lumii stia ca se apropie clipa mortii Lui prin rastignire, gaseste resurse prin Duhul Sfant, de incurajare, imbarbatare a celor care aveau nevoie de cuvintele Lui datatoare de viata si intelepciune. Ei inca nu erau in clar cu scopul lui Dumnezeu cu privire la ei, si anume ajungerea in Imparatia vesnica a Tatalui, si inca nu pricepeau ca in fata lor se afla Acela care este singurul capabil si autorizat sa-i duca inca de pe acum prin credinta, iar mai tarziu sa fie chiar in prezenta lui Dumnezeu, in trupuri de slava.

Domnul Isus le spune foarte clar ca ei prin puterile lor, chiar inzecite, insutite nu pot ajunge in partasia unui Dumnezeu sfant. Chiar daca ar apela la persoane importante de pe planeta aceasta, cu nume sonore religioase, politice, militare, nimeni nu are puterea sa ii prezinte inaintea Tatalui Domnului Isus decat numai Fiul Lui. De aceea in versetul la care meditam din Ioan capitolul 14 cu versetul 6 Domnul Isus afirma clar: „Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine”. De ce insist oare eu asa de mult pe adevaruri atat de simple, stiute de foarte multi dintre noi? Pentru ca diavolul jongleaza cu principiile de baza ale adevarurilor biblice, ca sa le denatureze, stiind ca astfel schimba destinatiile vesnice ale sufletelor oamenilor spre locul de pierzare vesnica si anume ar dori sa duca pe toti oamenii nu in raiul lui Dumnezeu, ci in iadul pregatit diavolului si ingerilor lui.

Astazi sunt foarte multi care ar vrea sa gaseasca pe Dumnezeu, creatorul tuturor oamenilor si al universului intreg prin diverse metode mistico-religioase care n-au nimic de a face cu planul de salvare conceput de Dumnezeu de la intemeierea lumii. In cartea adresata Efesenilor in capitolul 1, Sfantul Apostol Pavel ne reda acest plan intocmit de Dumnezeu insusi cu privire la oamenii care ii vor accepta solutia oferita ca un har nemeritat, care se gaseste in Fiul Sau. El spune ca Tatal a descoperit acest plan in „Evanghelia mantuirii, salvarii” inca de inainte de a cladi lumea aceasta. Evanghelia (vestea buna) este singura sursa reala care ne arata in detaliu „taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi”. Vrei sa-L gasesti pe Dumnezeu si solutia Lui de mantuire? Cauta sursa, care iti poate descoperi pe Tatal, Fiul si Duhul Sfant si anume Biblia care contine in ea aceasta Evanghelie.

Intelege omule care citesti aceste randuri care nu sunt tratate de filozofie, de fapt tu nu ai nevoie de filozofie, ci ai nevoie de viata si inca viata eterna cu Dumnezeu, ca nu poti intra in prezenta lui Dumnezeu decat prin Domnul Isus. Nu exista alti intermediari si anume sfintii Vechiului Testament sau a Noului Testament, de genul lui Ilie, Augustin de Hipo, sfanta fecioara Maria, sfantul Pavel, sfantul Petru si alti pe cae ii venerezi tu (gen sfanta Paraschieva). Prin aceste cuvinte nu am vrut sa jignesc pe nimeni, desi adevarul de regula supara pe multi, totusi trebuie vestit pentru ca adevarul te face slobod cum spunea chiar Domnul Isus in Ioan capitolul 8 cu versetul 32.

Omule nu poti ajunge la Tatal decat prin Acela care Si-a dat viata pentru pacatele tale, care a inviat ca tu si eu sa traim o viata noua, si apoi sa fim in prezenta Tatalui datorita Lui si numai Lui. Nu te amagi, nu poti sa Il gasesti pe Dumnezeu pe alta cale, este singura. Unii considera pe diversi profeti umani capabili sa-i duca in Imparatie, cum ar fi Budda, Confucius si altii, insa uita ca acesti profeti nu au fost in stare sa invieze ca Mantuitorul nostru, prin asta aratandu-se clar ca ei erau niste profeti mincinosi, niste calauze oarbe care conduc pe oameni la pierzarea vesnica.

Sfantul Pavel in cartea Romanilor ne spune in capitolul 1 cu versetul 4 ca Dumnezeu a dovedit cu putere faptul ca Domnul Isus a fost ceea ce a afirmat si anume Fiul Lui Dumnezeu, si implicit calauza la Tatal, prin invierea Lui miraculoasa dintre cei morti, si apoi inaltarea Lui la dreapta Tatalui.

Daca pana aici nu ai priceput importanta Domnului Isus care a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata”, te invit iubite cititor la acest mare Mantuitor, ca sa poti mostenii, impreuna cu toti sfintii viata vesnica.Te invit sa te impaci cu Dumnezeu prin pocainta si credinta in Domnul Isus si apoi sa traiesti o viata placuta lui Dumnezeu. Apoi dupa ce L-ai gasit pe Dumnezeu si devi copilul Lui, sa cauti partasia celor care Il iubesc pe Dumnezeu, partasia „oamenilor fara prihana”. Inroleaza-te intr-o biserica care accepta toate adevarurile revelate in scripturi si asteapta cu drag revenirea Domnului Isus ca sa te calauzeasca cu drag in Imparatia Tatalui pregatita din vesnicii pentru tine. Domnul sa ne ajute pe toti sa ajungem acolo! Amin!

Autor: Racz Ioan

Lasă un răspuns