Dumnezeu, care ingaduie criza

big-hand-little-handSa spunem in inimile noastre, ba chiar cu gura noastra, ca binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal nostru, Parintele indurarilor si Dumnezeul oricarei mangaieri, Domnul nostru Isus Hristos, Mantuitorul nostru si al tuturor oamenilor si Duhul Sfant Cel care la creatie plutea (se misca) deasupra valurilor involburate ale apelor care acopereau pamantul nostru, pe care noi acum il locuim prin harul Domnului.

Dumnezeul nostru nu este luat prin surprindere de nimic, nici de cea mai mare calamnitate sau criza care se abate asupra omenirii pentru ca El ingaduie, ba chiar uneori provoaca criza. Veti spune unii, ce fel de Dumnezeu este acesta care ne vrea raul? Nu avem nevoie de un astfel de Dumnezeu! Dar hai sa vedem din Cartea Cartilor si anume Biblia cateva exemple de crize mondiale pe care le-a ingaduit Dumnezeu si care a fost scopul Lui urmarit prin aceste crize. Un prim exemplu il avem inca din vechime, relatat in cartea Genezei capitolul 6-8. Aici ni se povesteste de o mare criza care aduce cu ea distrugerea aproape in totalitate a vietii de pe planeta noastra cu o mica exceptie. Este asa cum stiti si ati intuit vorba de potopul de pe vremea patriarhului Noe.

De ce a ingaduit Dumnzeu criza aceasta ?

Hai sa vedem ce raspuns da Biblia! In Geneza capitolul 6 versetul 5 ni se spune: „Domnul a vazut ca rautatea omului era mare pe pamant, si ca toate intocmirile gandurilor din inima lui erau indreptate in fiecare zi numai spre rau”. Sa vedem si versetul 11: „Pamantul era stricat inaintea lui Dumnezeu, pamantul era plin de salnicie (violenta)”, versetul 12: „Dumnezeu s-a uitat spre pamant si iata ca pamantul era stricat. Caci orice faptura isi stricase calea pe pamant”. Iata criza apare pe fondul departarii omenirii de Creatorul Sau si are ca urmare cresterea violentei si a rautatii pe pamant. Singura solutie in momente de criza este intoarcerea (pocainta) spre Dumnezeu, la valorile pe care le apreciaza El, aceasta intoarcere fiind posibila prin credinta in Domnul Isus Cristos si apoi trairea prin Duhul Sfant a unei vieti placute Lui. Domnul sa ne ajute!

Dar daca intoarcerea nu este generala, adica nu este acceptata de omenire ca intreg si se pare ca asa este, atunci avem exemplul lui Noe, care in acele momente de criza a ramas statornic in credinta fata de Dumnezeul cel vesnic. Citim in cartea Evreilor capitolul 11 versetul 7: „Prin credinta Noe, cand a fost instiintat de Dumnezeu despre lucrurile care inca nu se vedeau (adica potop) si plin de o teama sfanta, a facut un chivot (arca) ca sa-si scape casa; prin ea, el a osandit lumea si a ajuns mostenitor al neprihanirii care se capata prin credinta”. Cu alte cuvinte Noe (mangaietor) in momentele acelea de criza a ascultat de Dumnezeu dand dovada de om neprihanit intre cei din vremea lui si a actionat prin credinta, fiind incredintat in cuvantul Domnului care ce zice, se face si ce porunceste, i-a fiinta, si astfel a fost salvat el si casa lui si anume 8 suflete. Sa luam exemplul acestui om drept si in primul rand sa avem credinta ferma in Dumnezeu ca El ne va purta de grija orice s-ar intampla cu marea majoritatea a oamenilor care se leapada de Dumnezeul Cel Viu.

Sa dam exemplu ca suntem rascumparati de Dumnezeu cu un sange sfant, sangele Fiului Sau, care s-a dat pentru noi si in locul nostru la Golgota si sa traim dupa pilda Domnului Isus pe acest pamant, care se aseamana foarte mult cu acele vremuri trecute ale lui Noe. Un alt exemplu din viitorul nu foarte indepartat de pedepsire a lumii fara de Dumnezeu este relatat in cartea Apocalipsei capitolul 8 , unde ni se descrie distrugerea, caderea Babilonului acestei lumi. Un moment de criza finala care va avea loc datorita acelorasi pacate care au fost savarsite pe vremea lui Noe, ba chiar se mai adauga la ele. Ascultati cum reda Ioan scena aceasta a distrugerii finale in Apocalipsa capitolul 8 versetul 2: „El(ingerul) a strigat cu glas tare si a zis: A cazut, a cazut Babilonul cel mare!” apoi versetul 4 din acelasi capitol: „Apoi am auzit din cer un alt glas, care zice: Iesiti din mijlocul ei, poporul Meu, ca sa nu fiti partasi la pacatele ei, si sa nu fiti loviti cu urgiile ei” apoi versetul 5: „Pentru ca pacatele ei s-au ingramadit, si au ajuns pana in cer. Si Dumnezeu si-a adus aminte de nelegiurea ei”.

Insa in aceste momente finale de criza, cei care il slujesc pe Dumnezeu, n-au de ce sa se teama cum nu s-a temut nici neprihanitul Noe, pentru ca salvarea lor este deja realizata prin credinta in jertfa de pe crucea din Golgota, unde Fiul lui Dumnezeu si-a dat viata pentru ei. Ca urmare ascultati ce indemn primesc acestia prin Duhul Sfant de la Dumnezeu in versetul 20: „Bucurati-va si voi sfintilor, apostolilor si proorocilor.Pentru ca Dumnezeu va facut dreptate si a judecat-o (Babilonul, lumea actuala)”.
Deci sa nu ne pierdem credinta, Dumnezeu care aduce criza, El o si controleaza si ne trece biruitori pe malul celalat in Canaanul ceresc, Patria eterna. Amin!

Lasă un răspuns