Evanghelia victorioasa!

1 Tesaloniceni 1:5 In adevar(cu adevarat), Evanghelia(vestea buna) noastra v-a fost propovaduita nu numai cu vorbe, ci cu putere, cu Duhul Sfant si cu o mare indrazneala. Binecuvantat sa fi Tu Doamne care ai creat cerurile si pamantul si care ne-ai intocmit si pe noi  si pe deasupra ne-ai si salvat prin credinta in vestea buna a evangheliei! Oare  dragii mei  ce este aceasta evanghelie si de unde vine si ce rol joaca in economia lui Dumnezeu?

Sa raspundem pe rand cu ajutorul cuvantului lui Dumnezeu. In primul rand evanghelia este vestea buna adusa pe pamant de catre Fiul lui Dumnezeu in deplina concordanta cu scrierile vechi testamentale ale proorocilor(Rom 1:2), apoi ea are ca personaj principal pe  Fiul  lui Dumnezeu(Rom1:3), apoi evanghelia il are ca autor pe Dumnezeu ea provine de la El pentruca asa gasim scris ca este numita cu Numele Lui ,dar in aceeasi masura este denumita si evanghelia lui Hristos(Rom1:16) deoarece  El este esenta ei!

Evanghelia este cea care prin continutul ei ne descopera inima Lui Dumnezeu plina de dragoste fata de noi si in aceasi masura solutia faptica a dragostei Lui de reabilitare al omului cazut in pacat si implicit sub condamnarea divina. Sintetizand putem spune ca Dumnezeu a facut un plan de salvare al omenirii cazute apoi a pus in aplicare planul prin Domnul Isus care prin moartea Lui in locul nostru si pentru pacatele noastre a implinit dreptatea lui Dumnezeu si in acelasi timp a curatit si cugetul nostru de faptele moarte(pacatul) si pe deasupra ne-a si indreptatit inaintea

Tatalui(justificat) si noi acum suntem socotiti drepti prin credinta in lucrarea lui Hristos. Mai este un aspect al evangheliei care ne arata puterea ei transformatoare si apoi energizanta in trairea unei vieti sfinte , innoite pentru slava lui Dumnezeu! Cei care au beneficiat de pe urma evangheliei sa dea slava Domnului si sa se tina de evanghelie iar cei care inca nu au acceptat prin credinta pe Cel ce a vestit evanghelia adica pe Domnul Isus sa asculte ce zice evanghelistul Marcu: S-a implinit vremea, si Imparatia lui Dumnezeu este aproape.

Pocaiti-va si credeti in evanghelie! Dumnezeule ajuta pe toti care doresc sa creada, sa poata sa creada cu adevarat in lucrarile Tale minunate! Amin!

Lasă un răspuns