Femeia crestina moderna

cropped-biblia21M-am hotarat acum la apusul soarelui sa scriu cateva ganduri din Biblia  deschisa larg inaintea mea despre subiectul acesta controversat al zilelor noastre si anume daca este ingaduit unei  femei crestine sa dea invatatura in adunarea lui Dumnezeu sau nu. Dar inainte de toate sa dam slava Aceluia care a murit pe cruce si pentru femei si pentru barbati. Amin! Desigur, daca o sa supar pe cineva prin meditatia aceasta neintemeiat atunci sa ma iertati ,dar daca voi vesti numai si numai Cuvantul Domnului atunci nu ma intereseaza daca cineva se va supara sau nu.

 
Hai sa incepem cu un prim gand care are ca baza biblica evanghelia dupa Luca si nu numai , text in care se face referire la alegerea apostolilor.(Luca 10 v12-16) Va rog sa observati din text importanta pe care o da Domnul acestui lucru petrecand o noapte in rugaciune ca sa aleaga pe cei 12 apostoli , ce este interesant in acest text este ca nu este aleasa nici o femeie in apostolie. Sa mergem mai departe in meditatia noastra tot pe ideea aceasta merg si apostolii mai tarziu cand arata criteriile alegeri sjujitorilor  nici ei nu pomenesc nimic despre vreo punere in slujba de priveghetor peste turma Domnului a vreunei femei.Este adevarat ca Pavel pomeneste de diaconita Fivi care l-a ajutat pe apostol in ce priveste slujirea in cele pamantesti necesare existentei umane dar nu gasim scris ca ea ar fi dat invatatura lui Pavel sau unei adunari.
 
Sa continuam cu cuvintele apostolului Pavel scrise corintenilor unde in cap.14 el chiar da o porunca prin Duhul ca femeile sa taca in adunari caci lor nu le este ingaduit sa ia cuvantul in ele si sa fie supuse, cum zice si Legea. Apoi el le sfatuieste chiar le porunceste ca daca voiesc sa capete invatatura asupra unui lucru sa intrebe pe barbatii lor acasa. Apoi el (Pavel) considera ca este o rusine pentru o femeie sa vorbeasca in biserica (dar oare astazi e asa), apoi el spune ca ideile acestea nu sunt ale lui ci este o porunca a Domnului! Ce ma mira este faptul ca invatatura cu privire la acest subiec este foarte clara si totusi sunt amatoare care calca in picioare Evanghelia Domnului Isus, femei care nu se supun Domnului si sunt sigur ca nici barbatilor lor in mod real ci cu prefacatorie! Voi mai cita un singur text biblic din 1Timotei 2 v11-14 unde tot Pavel prin Duhul scrie femeilor dornice sa predice (gen Volintiru si multe altele) ca femeia sa invete in tacere cu toata supunerea (nu partiala), apoi continua in mod clar, explicit (numai cei care nu vreau nu inteleg) in v12: „Femeii nu-i dau voie sa invete pe altii,nici sa se ridice mai presus de barbat, ci sa stea in tacere”.
 
Apoi apostolul inspirat, da doua motive de ce trebuie sa fie asa:
1. Argumentul creatiei (adica ordinea creatiei si modul acesteia).
2.Argumentul caderii in pacat (ordinea amagirii implicit a vinei).
De aici se poate trage concluzia ca femeia este un vas mai slab la care barbatii trebuie sa-i dea o cinste si o grija aparte chiar sa dovedeasca o dragoste jertfitoare ca Hristos pentru biserica Sa . Eu sunt sigur ca femeile evlavioase gandesc ca si Scriptura si nu se vor supara pe aceste idei biblice iar celelalte sa asculte cuvintele lui Pavel din 1 Corinteni 14 v38:”Si daca cineva nu intelege, sa nu inteleaga”! Eu ma rog ca si aceste femei (invatatoare) sa inteleaga si sa se desprinda din cursa diavolului. Doamne ajuta, Doamne da izbanda! Amin!

Lasă un răspuns