Pretul mostenirii vesnice

cruce-sfantaIubiti cititori care alocati cateva minute pentru sufletul vostru si va faceti timp sa cititi aceste scurte invataturi biblice care pot zidi sufleteste credinta voastra preasfanta inainte de toate sa cerem har si pricepere de la Izvorul harului adica Tatal nostru cel din ceruri si de la Cel ce a adus harul lui Dumnezeu adica Domnul nostru Isus Hristos si prin care primim har dupa(peste) har adica suficient chiar din abundenta ca sa mai inaintam pe calea Lui! Sa nu uitam nici de Duhul Sfant care aplica acest har calauzitor si spijinitor inimilor si trupurilor noastre!     „Dumnezeul oricarui har, care v-a chemat in Hristos Isus la Slava Sa vesnica, dupa ce veti suferi putina vreme, va va desavarsi, va va intari, va va da putere si va va face neclintiti.” (1 Petru 5.10)

Acum sa revenim la meditatia propriu-zisa care are cel putin doua aspecte si anume :

1) Pretul platit de Dumnezeu prin Domnul Isus.

2) Pretul pe care trebuie sa il platim noi pentru ca suntem ucenicii, urmasii devotati ai Lui.

De la inceput vreau sa precizez ca diferenta intre aceste doua preturi este enorma adica ceea ce face si a facut Dumnezeu nu se compara cu ceea ce trebuie sau chiar facem noi, caci daca facem ceva noi facem cu interes pe cand ceeace face Dumnezeu este din dragostea dezinteresata agape  a Lui! Apoi fara pretul platit de Dumnezeu nu poate exista un pret acceptat platit de noi adica in fata lui Dumnezeu faptele noastre fara o curatire , sfintire prealabila a noastra n-ar avea nici o valoare, ceea ce da valoare faptelor noastre bune este ca sunt facute in El(in Hristos). Un alt aspect ca diferentiere este ca nu putem emite pretentii ca sa primim har sau rasplatiri ca platim un pret in al urma pe Domnul este doar dragostea Lui daruitoare care ne daruieste ca un mare Domn.

Un singur pasaj va reamintesc din scripturi din Matei cap.19 unde este un subtitlu sugestiv „Mostenirea vietii vesnice”. In acest pasaj Petru vrea sa afle avantajele urmarii lui Isus si Domnul arata avantajele, beneficiile imediate pamantesti si beneficiile cele mai importante adica mostenirea vietii eterne cu El. Domnul sa ne impulsioneze si sa ne creasca credinta prin Cuvantul Lui. Apoi Domnul incurajeaza si pe cei care sufera din cauza Lui si nu uita sa le dea si lor ceva chiar pe acest pamant si va rog sa cititi voi ce le promite Domnul care este Da si Amin! Domnul fie laudat in veci si Domnul sa va binecuvinteze!

Lasă un răspuns