Vino dupa Mine!

Dragi cititori ai acestui scurt indemn spiritual, inainte de toate sa binecuvantam pe Acela care merita toata lauda,cinstea si inchinarea noastra adica pe Tatal, Fiul si Duhul Sfant! Amin. Am  meditat la aceste cuvinte ale Mantuitorului Lumii care sunt valabile pana tine vremea indurarii lui Dumnezeu, cuvinte care exprima dorinta arzatoare al Domnului Isus de a fi urmat de intreaga omenire pentru ca El este creatorul tuturor oamenilor si implicit proprietarul lor si tot El este sustinatorul, intretinatorul vietii lor deci are dreptul de a recomanda chiar a poruncii urmarea Lui! In pasajul din care am extras cuvantul acesta ni se vorbeste de faptul ca Domnul Isus dupa ce a vindecat un paralitic doar printr-o porunca prin cuvantul Lui care e cuvant creator restaurator si-a urmat drumul mai departe in Capernaum orasul  de unde porneau majoritatea misiunilor Lui si in drumul Lui vede pe un om, un vames care era in timpul serviciului lui la vama in plina activitate.

Domnul care are planuri din vesnicie cu omenirea cazuta in pacat, in atotstiinta Lui trece intentionat prin locul acela in dreptul acestui om si se opreste langa el si ii spune numai atat: Vino dupa Mine!,reactia acestui om este remarcabila ,fara sa comenteze sau sa intrebe ceva asculta imediat de cuvantul Domnului si ca consecinta stim ca acest om devine un ucenic apoi apostol al Domnului ba mai mult scrie aceasta evanghelie care ii poarta numele sau mai corect se numeste evanghelia dupa Matei.

De ce am relatat aceste lucruri pentru voi credinciosii Lui ?, ca sa va incurajez in urmarea cu devotament si cu sfintenie pe Domnul stiind ca nu e in zadar acest lucru caci in primul rand Domnul merita acest lucru apoi se si cuvine apoi Domnul are pentru voi diverse binecuvantari ce decurg din urmarea Lui cum ar fi:har,iertare,mila,putere spirituala si fizica, vindecare,sprijin in nevoi spirituale si materiale, desigur nu vreau sa spun ca aceste lucruri sunt motivatia de baza de al urma, dar ele vin la pachet cu cautarea Imparatiei si urmarea Domnului Isus. Iar cat despre cei care nu-L urmeaza inca pe Domnul ii indemn sa faca si ei ca si Matei care indata ce a auzit cuvantul Lui a si ascultat prin implinire beneficiind in primul rand de iertarea si salvarea Domnului, salvarea de mania Lui Dumnezeu,manie care sta la usile istoriei gata sa se declanseze!

Domnul sa va pazeasca de mania viitoare acceptand mijlocul de salvare prin jertfa de pe cruce in locul vostru al Fiului Etern al Lui Dumnezeu! Amin!

Lasă un răspuns