Radio Icon Follow us on twitter Subscribe to Youtube Contact Yahoo
Click aici pentru a putea asculta.
crestin

Radio

Click aici pentru a putea asculta.
- Titlu: o
- Melodie: g
- e
resurse crestine
resurse crestine

Versetul zilei


>> Pune-l pe pagina ta!
resurse crestine

Vezi devotionalul Voi binecuvanta pe Domnul!

Voi binecuvanta pe Domnul!

Icon autor Autor: Paul Cimpeanu
Micsoreaza marimea fontuluiMareste marimea fontului
Icon autor Vizualizari: 8761


Voi binecuvanta pe Domnul in orice vreme ; lauda Lui va fi intotdeauna in gura mea ; " Psalmi 34:1

Este atat de usor sa-L binecuvantam pe Dumnezeu atunci cand ne merge bine, cand avem de toate... atunci cand nu ducem lipsa de nici un bine, nu ne este prea greu sa-L laudam pe Dumnezeu, dar oare suntem gata sa-L binecuvantam pe Dumnezeu si atunci cand avem necazuri, lipsuri si dureri ?
Daca nu as fi stiut ca David este autorul acestui minunat psalm, atribuiam dreptul de autor fara rezerve unui alt personaj biblic, caruia atat de bine i se potriveste acest psalm ... si anume, neprihanitului Iov.
Intr-o singura zi , pierde tot ce a agonisit de-o viata, mai mult ramane si fara cei zece copii care ii mor toti in aceasi zi sub daramaturile casei fratelui lor mai mare, se mai si umple de buba rea si pe langa tot acest ingrozitor chin, nevasta-sa il sfatuieste sa-L blesteme pe Dumnezeu. Oare ce se putea intampla mai rau in viata acestui om?
Dar acest neprihanit , chiar si in acesta situatie imposibila, am zice noi , il binecuvanteaza pe Dumnezeu, cu cuvintele ramase peste timp, Domnul a dat, si Domnul a luat, binecuvantat fie Numele Domnului! "Iov chiar si in vreme de necaz, de lipsuri si durere, a binecuvantat pe Dumnezeu, si a ramas neclintit in neprihanirea lui."
Noi, la o mica adiere de necaz sau de durere, cartim, adeseori ne razvratim si murmuram impotriva lui Dumnezeu. Ce sa mai spun daca vor veni prigoniri in vietile noastre, oare vom ramane neclintiti in credinciosia noastra fata de Dumnezeu ? ... doar atunci, se va vedea, cine este cu adevarat credincios lui Dumnezeu si cine doar a mimat credinta.
Dumnezeu este nevoit sa ne treaca prin necazur , dureri, pana vom invata sa fim oameni asemenea neprihanitului Iov, sa stim, sa binecuvantam pe Domnul in orice vreme si sa ramanem si noi tari si neclintiti in neprihanirea noastra, indiferent de context. Acesta este maturitatea spirituala , de care avem nevoie si la care tindem fiecare dintre noi.
resurse crestine