Radio Icon Follow us on twitter Subscribe to Youtube Contact Yahoo
Click aici pentru a putea asculta.
crestin

Radio

Click aici pentru a putea asculta.
- Titlu: o
- Melodie: i
- c
resurse crestine
resurse crestine

Versetul zilei


>> Pune-l pe pagina ta!
resurse crestine

Vezi predica Protectia divina


Icon autor Autor: Ioan Racz
Micsoreaza marimea fontuluiMareste marimea fontului
Icon vizualizari Vizualizari: 3290


Harul si pacea sa va fie date din belsug, la toti cei ce cautati protectia divina la umbra aripilor Celui Atotputernic . M-am apucat sa scriu un scurt indemn destinat voua, celor care, in aceste vremuri tulburi, doriti sa tineti credinta data “sfintilor odata pentru totdeauna”.
Mesajul are ca subiect protectia Dumnezeului Celui Nevazut , acordata omului care doreste acest har din partea Domnului. Psalmul 91 versetul 1 ne spune astfel:”Cel ce sta(locuieste) sub ocrotirea(locul ascuns,secret) Celui Prea Inalt, acela se odihneste la umbra Celui Atotputernic “.
Desigur ca se ridica intrebarea din partea unora(intemeiata dealtfel) , unde este acest loc de refugiu in momente de pericol spiritual, (chiar si fizic) ca sa ne putem adaposti in el. Se poate afirma cu certitudine ca cine reuseste sa se ascunda in acel adapost tainic a lui Dumnezeu, acela se va odihni,adica va fi scutit de mari pericole externe si chiar interne(adica ale firii pacatoase propri).Deci sa ne grabim sa identificam impreuna acel loc binecuvantat, ca sa beneficiem , daca inca nu ne folosim de el, de protectia lui. Psalmistul David, defineste acel loc , numindu-l “coliba lui Dumnezeu”.In Psalmul 27 versetul 5 el spune astfel:”Caci Dumnezeu ma va ocroti in coliba Lui, in ziua necazului,…”. In Psalmul 31 versetul 20 citim:”Tu Ii ascunzi, la adapostul Fetei Tale, de cei ce-I prigonesc, Ii ocrotesti in cortul Tau de limbile care-I clevetesc. Aici David , defineste acel loc de scapare ca “cortul Domnului”. Vom mai cita inca un verset din Evanghelia Dupa Ioan Capitolul1 Versetul 14:”Si Cuvantul(adica Domnul Isus) S-a facut trup , si a locuit(si-a facut cortul) printre noi, plin de har si adevar.” Acum, pentru noi crestinii, este foarte clar cine este locul nostru de adapost, cine este cortul lui Dumnezeu, “ o coliba de adapost si de ocrotire impotriva furtunii si ploii.” Desigur ca “taina tinuta ascunsa din veacuri de Dumnezeu”, nu este altul decat Domnul Nostru Isus Hristos. Daca veti citi epistola adresata Efesenilor, veti constata ca toate binecuvantarile,inclusiv si siguranta noastra, se gasesc in Hristos.
Cine dintre oameni are o siguranta mai mare in alt loc decat in cer, in Hristos, cum ne spune Pavel ca santem prin credinta, in Capitolul 2 Versetul 6:”Dumnezeu ne-a inviat impreuna, si ne-a pus sa sedem impreuna in locurile ceresti, in Hristos Isus.”Dumnezeu a pregatit pentru noi acest loc minunat de refugiu , adica chiar pe Fiul Lui. Ce har pentru noi pacatosii! Insa cum putem noi si altii sa fugim in protectia divina, adica , cum putem sa intram in Domnul Isus? Pavel , apostolul, ne atentioneaza ca:”aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.” In 1 Corinteni Capitolul 1 Versetul 30, ne spune acelas lucru astfel:”Si voi prin Dumnezeu, santeti in Hristos Isus….”,iar in 2 Corinteni Capitolul 5 Versetul 18 , tot Pavel ne spune ca faptul acesta de a ne gasi in Hristos se datoreaza lui Dumnezeu, care ne-a impacat cu Sine, prin credinta noastra in jertfa de ispasire de pe crucea din dealul Capatanii. Vom gasi, fratilor, oricand, protectie divina la Domnul si in Domnul, cu o singura conditie, sa ramanem in El. Ascutati in incheiere, ce ne spune apostolul Ioan in 1 Ioan Capitolul 2 Versetul 6:”Cine zice ca ramane in El, trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus”.Duhul Sfant sa ne ajute pe toti la o viata conforma cu adevarul. Amin.
Va salut cu harul si pacea Domnului!

resurse crestine